4. Conversies instellen in Google Analytics

Wanneer je een eigen Futy Leadbot hebt ontworpen, loop je de volgende stappen af om de Leadbot conversies in te stellen in Google Analytics.

1. Log in op app.futy.io
  2. Ga naar instellingen en voer je Google Analytics Tracking-id in (deze kan je vinden in je Google Analytics account, dit is een tekenreeks zoals UA-000000-2)

3. Gebeurtenissen: Wanneer je Google Analytics account gekoppeld is kan je onder het kopje Gebeurtenissen > Overzicht, een overzicht zien van alle gebeurtenissen. Hieronder vind je een overzicht van de gebeurtenissen die vanuit Futy naar GA worden geschoten:

Category

Action

Label

Opmerking

Futy - Sessions Futy session started Futy session started
Futy - Views Futy initialized Futy initialized Zelfde als paginaweergave - Script wordt uitgevoerd op een pagina
Futy - Views [widget name] activated [widget id] - Activated Welke widget wordt er getoond
Futy - Conversions Bot - Contact form submitted [widget id ] - Email form submitted Het e-mail formulier is ingevuld in de bot
Futy - Conversions Bot - WhatsApp send button clicked [widget id ] - WhatsApp send button clicked Er is op de WhatsApp verzend knop gedrukt in de bot
Futy - Conversions Bot - Phone button clicked [widget id] - Phone button clicked Er is op de belknop gedrukt in de bot
Futy - Conversions Bot - Link button clicked [widget id] - Link button clicked Er is via de bot op een link geklikt
Futy - Conversions Bot - Form submitted [widget id ] - Form submitted Via de bot is er een (dynamisch)formulier ingevuld
Futy - Conversions WhatApp - Send button clicked [widget id ] - Send button clicked Er is op de WhatsApp verzend knop gedrukt in de widget
Futy - Conversions Email - Contact form submitted [widget id] - Form submitted Het contactformulier is ingevuld via de widget
Futy - Conversions Phone - Link to call clicked [widget id] - Link to call clicked Er is op de belknop gedrukt in de widget
  1. Doel instellen: Aan de hand van deze gebeurtenissen kan je in Google Analytics doelen instellen. Dit doe je door linksonder naar Beheerder > Doelen te gaan.

2. Vervolgens maak je een nieuw doel aan.
    1. Doelconfiguratie: Selecteer aangepast
    2. Doelbeschrijving: Kopieer hier bijv. de naam van de Futy gebeurtenis die je wilt meten. Bijv. Futy - Conversions
      Selecteer gebeurtenis.
    3. Doeldetails: Kopieer hier de waardes van de gewenste gebeurtenis die je wilt meten. Hier kan je een van de bovenstaande Futy gebeurtenissen voor gebruiken. Bijv. Futy - Conversions

*Let op: als je alle conversies onder één doel wilt meten, dan is het voldoende om alleen de Categorie: Futy – Conversions in te stellen. Mocht je onderscheid willen maken in conversies. Bijvoorbeeld. tussen WhatsApp, E-mail en Telefonisch contact. Dan dien je voor elke conversie een apart doel aan te maken. Hierbij vul je weer Categorie: Futy – Conversions in. Maar ook de actie. Dus bijv. Actie: Bot – Phone button clicked. Het label hoeft niet ingevuld te worden.
    4. Evt. kan je het doel verifiëren om te kijken of je het goed hebt ingesteld. Hiervoor moet hij wel in de afgelopen 7 dagen al een keer voltooid zijn (+ verwerkingstijd van 24 uur)
    5. Sla het doel op.

3. Je doel is ingesteld in Google Analytics.

Met het instellen van deze doelen kan je precies zien hoeveel bezoekers de Leadbot gebruiken, en kan je bijv. campagnes doormeten.

Hierdoor kan je nóg duidelijker de waarde van de Futy Leadbot voor jouw website in kaart brengen!

Optioneel: de gebeurtenissen zijn ook te gebruiken voor Google Data Studio om een mooi visueel rapport te krijgen.