Het beste offerte formulier om website bezoekers om te zetten in Leads

Wat is de beste manier om bezoekers een offerte aan te laten vragen via je website? Hiervoor is een goed offerte formulier belangrijk. Met de Leadbots van Futy zorg je dat het offerte formulier altijd zichtbaar in beeld is op je website, en met één druk op de knop kan worden verzonden.

Hoe kan je het offerte formulier inrichten voor jouw website?

Login bij je Futy account en ga in de Leadbot builder naar het offerte formulier. Wanneer je het offerte formulier gaat bewerken kan je via de knop linksboven velden 'toevoegen'. Hier staan 14 verschillende velden die je kan toevoegen aan het offerte formulier op je website.

Bekijk de video hieronder of lees verder in het artikel welke velden je allemaal kan toevoegen.

Welke velden kan je gebruiken in het formulier op je website?

Naam:
Dit is een tekstveld voor de naam. Deze wordt ook gebruikt in de aanhef van de E-mailcommunicatie.

E-mail:
Dit is een veld met de controle of het een e-mailadres is.

Telefoon:
Dit is een veld met de controle of het cijfers zijn. Evt. kan je zelf een minimum en maximum aantal karakters instellen.

Bericht:
Dit is een groot tekstveld.

Tekstveld:
Dit is een klein tekstveld. Hiermee kan je bijv. een woonplaats of een bedrijfsnaam uitvragen.

Aantal:
Dit is een veld voor cijfers. Hier kan je evt. zelf een minimum en maximum aantal karakters instellen. Dit is bijv. voor het uitvragen van een afmeting.

Bestand:
Met dit veld kan je bezoekers een bestand laten uploaden bij een aanvraag, bijv. een Logo of een CV. Het is mogelijk om in te stellen welke bestandsformaten je wel en niet wilt ontvangen.

Meerkeuze radiobuttons:
Met dit veld kan je bezoekers een meerkeuze optie geven, waarvan ze er maar één kunnen kiezen. Bijv. voor een ja of nee vraag.

Omschrijving:
Met dit veld kan je extra informatie toevoegen aan het formulier, bijv. een instructie of meer context bij een ander veld.

Datum:
Dit is een veld waarmee bezoekers een dag kunnen selecteren.

Dropdown:
Dit is een veld waarmee bezoekers een keuze kunnen selecteren via een uitklapbaar menu. Je kan zelf meerdere keuzes toevoegen voor je bezoekers.

Verborgen veld:
Met een verborgen veld kan je extra informatie toevoegen aan het formulier, zonder dat de bezoeker deze informatie ziet. Dit wordt automatisch meegestuurd met de aanvraag. Bijv. Offerteaanvraag Groepsaccomodatie.

Tijd:
Dit is een veld waarmee bezoekers een tijd kunnen selecteren.

Selectievelden:
Met deze velden kan je bezoekers meerdere opties voorschotelen, die ze wel of niet kunnen aanvinken. Hier is het dus mogelijk om meerdere opties te selecteren.

Een bevestigingsscherm nadat het formulier is ingevuld

Nadat het offerte formulier is ingevuld, komt er een bevestigingsscherm tevoorschijn met een bedankt melding, deze kan je in het account activeren door op de verzendknop te drukken in het formulier. Deze melding kan je zelf aanpassen door in het bewerken van het formulier naar het tabje 'overig' te gaan. Hier zie je dat je zowel de titel, omschrijving en de button tekst kan aanpassen.

Het is zelfs mogelijk om een link toe te voegen zodat je de bezoeker kan doorlinken naar een andere pagina, naar social media of bijv. een whitepaper kan downloaden. De kleur van het icoon en knop kan je aanpassen onder het kopje 'styling'.

Hoe gebruiken andere bedrijven het formulier op hun website?

Vakgarage Verbree - Offerte aanvragen

Op de website van Vakgarage Verbree heb je de mogelijkheid om een offerte aan te vragen. Door in de Leadbot op 'prijsopgave' te klikken, krijg je een formulier waarin om extra informatie wordt gevraagd. Met o.a. de vraag om je kenteken in te voeren, en een meerkeuze selectie waarvoor je graag een offerte zou ontvangen. Daarnaast wordt natuurlijk gevraagd om de nodige contactgegevens, zodat ze weten waar de offerte naartoe gestuurd kan worden.

Piepschuimlogo - Offerte aanvragen + logo bestand uploaden

Op de website van Piepschuimlogo heb je de mogelijkheid om een offerte aan te vragen. Naast dat er om de afmetingen wordt gevraagd, is het ook mogelijk om het logo te uploaden in het juiste bestandsformaat. Hierdoor kunnen ze nog sneller een offerte voor je opmaken.

Autoverhuur Verbree - Reservering aanvragen via contactformulier widget

Op de website van autoverhuur verbree heb je als bezoeker de mogelijkheid om direct een formulier in te vullen om een reserveringsaanvraag te doen voor het huren van een auto. Hierin kan je o.a. selecteren wat voor auto je wilt, hoe lang je hem zou willen huren en op welke dagen. Ook is het mogelijk om extra opties aan te vinken zoals bijv. winterbanden of een aftankservice.

Meer offerte aanvragen via je website

De geheime formule: zorg dat de call-to-action voor het aanvragen van een offerte altijd zichtbaar in beeld is. Met de Leadbot van Futy heb je de belangrijkste knoppen van de website altijd binnen handbereik rechtsonder op de website, waaronder dus evt. offerte aanvragen. Dit helpt niet alleen de bezoeker op een klantvriendelijke manier, het zorgt ook nog eens voor veel meer aanvragen via je website!