Hoe voeg ik een klikbare link toe in de tekst van de Leadbot? (via HTML)

Het maximaal aantal tekens in het tekstveld van de Leadbot is verhoogd van 150 naar 300 tekens. Hierdoor kan je meer tekst kwijt en makkelijker klikbare links toevoegen (via HTML).

Hoe maak ik een klikbare link in de tekst?

In het voorbeeld hierboven is te zien hoe er twee klikbare links zijn toegevoegd in de tekst, onder UX-audit en Designtraject. Hoe ziet deze tekst eruit in het Futy account?

Een <a href="https://nerds.company/services/ux-audit" target="_blank"><b><u>UX-audit</b></u></a> en een <a href="https://nerds.company/services/design" target="_blank"><b><u>Designtraject</b></u></a> beginnen vanaf € 4.000,-.

Om dit zelf goed toe te passen in het account moet je HTML toevoegen aan de tekst. Hieronder leg ik uit hoe je dat doet. Dit is de HTML link die je kan gebruiken.

• Tussen de eerste "aanhalingstekens" voeg je jouw link toe
  • De target="_blank" staat voor dat de pagina geopend wordt in een nieuw venster (dit kan je weghalen als je dat niet wilt)
  • Op de plaats van Hier komt de tekst zet je de woorden neer die je klikbaar wilt maken.

<a href="https://voorbeeld.nl/pagina-1" target="_blank">Hier komt de tekst</a>

In het voorbeeld in de afbeelding hierboven geven ze ook nog wat styling mee aan de klikbare tekst. Je kan de tekst bijvoorbeeld dikgedrukt maken <b>, of onderstrepen <u> of schuingedrukt maken <i>. Hiervoor is het belangrijk dat je dit op de juiste plek toevoegt, vóór de tekst, en daarbij moet je de html erachter ook weer afsluiten </b>, <u> of <i>.

Tekst dikgedrukt <b> en </b>

<a href="https://voorbeeld.nl/" target="_blank"><b>Hier komt de tekst</b></a>

Tekst onderstreept <u> en </u>

<a href="https://voorbeeld.nl/" target="_blank"><u>Hier komt de tekst</u></a>

Tekst schuingedrukt <i> en </i>

<a href="https://voorbeeld.nl/" target="_blank"><i>Hier komt de tekst</i></a>

Je kan de tekst ook dikgedrukt, onderstreept én schuingedrukt maken:

<a href="https://voorbeeld.nl/" target="_blank"><b><u><i>Tekst</b></u></i></a>

👉 Bekijk ook het artikel Waar staat [F_GREETING] voor?