Widget activeren door een knop op de website

Het is mogelijk om een widget variant te activeren door een knop op de website. Zo kan je bijvoorbeeld op je website de knop ‘ offerte aanvragen’ tonen. Als iemand op deze knop drukt, dan activeert en opent het offerteaanvraag formulier automatisch.

Zie onderstaand voorbeeld van onze futy.io website. Hier kun je door middel van op bijvoorbeeld 'open Corona registratie widget' te klikken, de 'Corona bot' aanroepen.

Andere voorbeelden van hoe je dit kunt inzetten zijn:

• Offerte aanvragen
  • Inschrijven nieuwsbrief
  • Download whitepaper
  • Neem contact op
  • Maak een afspraak

Hoe doe je dit?

Optie 1: Voeg een javascript link toe aan de button

1. Open jouw website builder en ga naar de button waar je de link aan toe wilt voegen.
2. Voeg dan de juiste link per widget toe. Het is hierbij belangrijk om de juiste naam van jouw bot te gebruiken. De naam kun je vinden in je dashboard op de 'Leadbots' pagina. Zie onderstaand de meest voorkomende links.

Widget naam in Dashboard Javascript link
Whatsapp javascript:Futy.activate('whatsapp', true)
Welcome bot javascript:Futy.activate('welcome_bot', true)
Email javascript:Futy.activate('email’, true)
Opt-in javascript:Futy.activate('opt_in_bot, true)
Bel widget javascript:Futy.activate('phone, true)

Optie 2: Voeg een html link toe aan de code

1. Open jouw website builder en ga naar de button waar je de link aan toe wilt voegen.
2. Voeg dan de juiste link per widget toe. Het is hierbij belangrijk om de juiste naam van jouw bot te gebruiken. De naam kun je vinden in je dashboard op de 'Leadbots' pagina. Zie onderstaand de meest voorkomende links.

Widget naam in Dashboard HTM link
Whatsapp <a href="javascript:Futy.activate('whatsapp', true)">Open WhatsApp widget</a>
Welkom bot <a href="javascript:Futy.activate('welcome_bot', true)">Open Leadbot</a>
Email <a href="javascript:Futy.activate('email’, true)">Open E-mail widget</a>
Opt-in <a href="javascript:Futy.activate('opt_in_bot, true)">Open E-mail opt-in</a>
Bel widget <a href="javascript:Futy.activate('phone, true)">Open Bel widget</a>