Widget activeren door een knop op de website

Het is mogelijk om een widget variant te activeren door een knop op de website. Zo kan je bijvoorbeeld op je website de knop ‘ offerte aanvragen’ tonen. Als iemand op deze knop drukt, dan activeert en opent het offerteaanvraag formulier automatisch.

Andere voorbeelden van hoe je dit kunt inzetten zijn:

• Inschrijven nieuwsbrief
  • Download whitepaper
  • Neem contact op
  • Maak een afspraak

Hoe doe je dit?

Optie 1: Voeg een javascript link toe aan de button

1. Open jouw website builder en ga naar de button waar je de link aan toe wilt voegen.  2. Voeg dan de juiste link per widget toe. Het is hierbij belangrijk om de juiste key van jouw bot te gebruiken. (Waar vind ik de key van mijn Leadbot?) Zie onderstaand de meest voorkomende links.

Widget naam in Dashboard Javascript link
Whatsapp javascript:Futy.activate('whatsapp', true)
Contact bot javascript:Futy.activate('contact_leadbot', true)

Optie 2: Voeg een html link toe aan de code

1. Open jouw website builder en ga naar de button waar je de link aan toe wilt voegen.  2. Voeg dan de juiste link per widget toe. Het is hierbij belangrijk om de juiste naam van jouw bot te gebruiken. De naam kun je vinden in je dashboard op de 'Leadbots' pagina. Zie onderstaand de meest voorkomende links.

Widget naam in Dashboard HTM link
Whatsapp <a href="javascript:Futy.activate('whatsapp', true)">Open WhatsApp widget</a>
Contact bot <a href="javascript:Futy.activate('contact_leadbot', true)">Open Leadbot</a>

Widget activeren via een parameter in de URL

Het is mogelijk om een widget variant te openen vanuit een parameter in de URL. Dit kan je bijvoorbeeld gebruiken voor een Adwords campagne. Grote kans dat een bezoeker vanuit een Adwords campagne voor het eerst op jouw website komt. Deze bezoeker kun je met deze functionaliteit een andere variant tonen dan bezoekers die vaker op je website komen.

Om een widget te activeren via een URL:

Om een widget te openen vanuit de URL

In het voorbeeld zie je het woord ‘whatsapp’ staan. Dit is de key van de WhatsApp widget. Elke Leadbot heeft zijn eigen persoonlijke key die je kan aanroepen. Lees hier waar je de key kan vinden van een Leadbot.

Zie onderstaand een aantal voorbeelden van keys en hoe je ze gebruikt als link:

Widget naam in Dashboard Voorbeeld link
WhatsApp https://voorbeeld.com/?widget=whatsapp
Contact bot https://voorbeeld.com/?widget=contact_leadbot