Google Data Studio rapportage

Krijg inzichtelijk hoeveel Leads je via de website binnenkrijgt met Futy. Met het Google Data Studio rapport kan je precies zien wat de Futy Leadbot je oplevert. Bekijk de uitleg video of volg de stappen.

👉 URL: Futy - Google Data Studio template voor Google Analytics 4

Bekijk hier een uitleg video:

Of volg onderstaande stappen

Voordat je begint, zorg dat je Futy hebt gekoppeld aan Google analytics, zie hier hoe je dit doet

1. Open de URL van het Futy Google Data Studio template

👉 Futy - Google Data Studio template voor Google Analytics 4

👉 OUD // Futy - Google Data Studio template voor Google Analytics Universal

2. Maak een kopie van de template door op de drie puntjes te drukken en vervolgens op 'kopie maken', hiermee creëer je een eigen versie die je kan bewerken.

google data studio template kopie maken futy leadbots chatbot

Als je nog niet bent ingelogd, log in met je google-account.

3. Klik 'Nieuwe gegevensbron aanmaken'

Google data studio verbinden met google analytics account

4. Klik 'Met Google Analytics'

Google analytics account koppelen

5. Selecteer het juiste account
6. Selecteer 'alle website gegevens'
7. Klik rechtsboven op 'Verbinden'

Google analytics account selecteren voor google data studio

8. Klik rechtsboven op de blauwe knop 'aan rapport toevoegen'

Google analytics data toevoegen aan Google Data Studio rapport

Jouw google analytics data is nu toegevoegd aan het rapport en je ziet vanaf nu de resultaten van jouw eigen Futy Leadbot!

Wil je elke week of elke maand automatisch de rapportage ontvangen via E-mail? Bekijk de uitlegvideo bovenaan in dit artikel om te zien hoe je dit instelt.

Ontvang je geen gegevens of zie je de gekoppelde gegevensbron er niet tussen staan?

Druk dan op enter en geef de pagina een 'Refresh', tijdens het opnieuw koppelen zal je zien dat de juiste databron er nu wel tussen staan.