Google Ads - Hoe activeer ik het Google Click ID (GCLID) in Futy?

Hiermee blijft Futy het Google Click ID tot 90 dagen na het bezoek op de website onthouden! Wanneer de website bezoeker naar een andere pagina gaat of binnen 90 dagen weer terug komt op de website en een aanvraag doet zal het Google Click ID worden meegestuurd. Zo kan je de conversies nóg beter doormeten!

Benieuwd wat je met een Google Click ID (GCLID) kan?

Volg de onderstaande stappen om de Google Click ID (GCLID) te activeren in Futy:

1. Login bij je Futy account en ga naar de gewenste 'Widget'.

2. Druk op de knop met het formulier waarin je de GCLID wilt verwerken. In ons voorbeeld nemen we een offerte formulier.

3. In dit geval kiezen we voor 'Woning verkopen'.

4. Klik op het 'bewerk icoon' naar de offerte formulier.

5. Druk op 'Toevoegen' en kies het veld 'Verborgen'. Druk hierna op 'Toevoegen'.

6. Vul de volgende gegevens in bij het verborgen veld:Bij Label - Google Click ID of GCLID

Bij Waarde - [F_PAR_gclid]

Druk op 'Opslaan'.

7. Klik bovenin op 'Wijzig volgorde' en zet het veld op een gewenste positie op het formulier. Druk hierna op 'Opslaan'.

8. Druk dan op 'Wijzigingen opslaan'.

De GCLID wordt meegestuurd  🎉

Vanaf nu zal de GCLID worden meegestuurd met de Futy Lead die je binnenkrijgt via de mail. Ook wanneer de website bezoeker naar een andere pagina gaat of binnen 90 dagen weer terug komt op de website en een aanvraag doet zal deze Google Click ID worden meegestuurd. Zo kan je de conversies goed doormeten!

Wanneer je onze Google Sheets integratie gebruikt zal de Google Click ID worden meegestuurd naar de sheet. Op deze manier kan je de leads met de Google Click ID doorsturen naar een gewenst systeem en de conversies met deze GLCID bijhouden.