Wat kan je met een Google Click ID (GCLID)?

Met een GCLID kan je de conversies via je website doormeten. Het is een koppeling tussen Google Ads en Google Analytics. Daarnaast kan je het gebruiken om offline conversies door te meten. Dus wanneer je via de website een aanvraag binnenkrijgt, en vervolgens komt daar een sales gesprek uit, en uiteindelijk wordt het een deal (offline conversie). Dan kan je d.m.v. een GCLID aan Google laten weten welke conversie uiteindelijk een deal is geworden.

Benieuwd hoe je de Google Click ID (GCLID) activeert in Futy?

GCLID is onmisbaar voor Google Ads

De GCLID, oftewel de Google Click Identifier, is een parameter die wordt doorgegeven in de URL bij advertentieklikken. Het is een essentieel onderdeel om de prestaties van je Google Ads campagnes te meten, zoals de conversies. De GCLID wordt weergegeven als een lange code in de URL en bevat informatie over de verkeersbron, campagne, advertentiegroep, zoekwoorden, zoekopdracht, tijdstip en trefwoord positionering.

Zo ziet een GCLID eruit in de URL: https://miresi-design.nl/?gclid=EAIaIQobChMIjv_2mc_8_QIVFMd3Ch0xLAIyEAQYCyABEgLeCvD_AzB

Offline conversies bijhouden via Futy

Offline conversies worden niet direct geregistreerd in Google Ads. Bijvoorbeeld wanneer een bezoeker een offerteaanvraag doet om zijn woning te verkopen (zoals in het voorbeeld hieronder), en na een klant gesprek wordt het deal. Dan is het een offline conversie.

In dit geval is het mogelijk om een offerte aanvraag als eerste conversie te meten via de GCLID, en ook kan je de deal als offline conversie doormeten in zowel Google Ads als Google Analytics.

Hoe verwerkt Futy de GCLID parameter in de Leadbot?

Op het moment dat de variabele [F_PAR_gclid]  wordt gebruikt in de widget of formulier, wordt de URL gecheckt op een GCLID parameter. Op het moment dat deze aanwezig wordt deze opgeslagen in de local storage van de browser voor 90 dagen. Dit betekent dat wanneer de websitebezoeker naar een andere pagina navigeert of binnen 90 dagen als nog een conversie doen we via de GCLID de gegevens kunnen ophalen vanuit de local storage.

Dit betekent dat de conversie's nog beter gemeten kunnen worden in Google Ads als Google Analytics.

Bekijk hier hoe je de Google Click ID (GCLID) activeert in Futy

GCLID in de mail:

GCLID in Google Sheets:

Via onze Google Sheet Integratie is de Google Click ID te zien in het overzicht. Hiermee kan je de leads ook automatisch doorzetten naar een achterliggend systeem om zo de conversies door te meten.

De klik-ID is niet uniek voor Google er zijn ook Facebook en Microsoftversies die bekend staan als de FBCLID of MSCLID. Deze kan je ook gebruiken in Futy.