Google Optimize - A/B testen

In deze handleiding leer je hoe je met Google Optimize, Futy kan A/B testen.

Google Optimize is een gratis tool van Google. Met deze tool kun je verschillende tests uitvoeren op je website. Zo kun je de resultaten van twee verschillende versies van jouw website of twee verschillende versies van je widgets meten. Door op basis van deze tests keuzes te maken, optimaliseer je jouw website aan de hand van de data die uit de tests is gekomen.

Volg onderstaande stappen:

1. Ga naar je Futy account en login
2. Stel je widget Variant 1 samen
3. Dupliceer de widget, pas eventueel de widget aan en voeg 'Variant 2' toe aan de naam

4. Ga naar je Google Optimize account en log in
5. Klik op 'Ervaring ontwikkelen'

6. Klik op 'A/B-test' en geef de test een naam

7. Klik op 'Variant toevoegen'

8. Klik op 'Bewerken'

9. Klik rechtsboven op ' < > ' (Add code)

10. Klik op 'Global JavaScript'

11. Plak onderstaande code in de pop-up

document.onreadystatechange = function() {
	    if(document .readyState === "complete") {
	        setTimeout(() => {
	            window.Futy.activate('key');
	        }, 800);
	    }
	}

12. Open het Futy dashboard en open de widget Variant 2
13. Kopier de Widget Key

14. Ga terug naar Google Optimize en vul de widget key in de code op de plek van 'key' in de code

document.onreadystatechange = function() {
	    if(document .readyState === "complete") {
	        setTimeout(() => {
	            window.Futy.activate('key');
	        }, 800);
	    }
	}

Voorbeeld:

document.onreadystatechange = function() {
	    if(document .readyState === "complete") {
	        setTimeout(() => {
	            window.Futy.activate('leadbot_premium_150602_153000');
	        }, 800);
	    }
	}

15. Klik op Finish en ga verder met de resterende stappen in Google Optimize om je A/B-test te starten.