WhatsApp formulieren

Het is mogelijk om ingevulde formulieren vanuit de Leadbot direct in WhatsApp te ontvangen.

Waarom het WhatsApp formulier?

Een groot voordeel van het WhatsApp formulier is dat een klant nooit zijn telefoonnummer hoeft in te voeren bij de contactaanvraag. Maar jij ontvangt wél zijn telefoonnummer! Dit is éxtra handig om te gebruiken op landingspagina's die je gebruikt voor advertentiecampagnes op social media, waarbij 98% van de bezoekers op mobiel zit.

Het contact icoon van de Leadbot is altijd zichtbaar in beeld op je landingspagina. Met één druk op de knop laat de bezoeker zijn gegevens achter via WhatsApp.

Hiermee stijgt het aantal conversies uit je social media campagnes enorm! Via het WhatsApp formulier kan je alle gewenste informatie uitvragen bij de bezoeker.

Hoe stel je dit in?

1. Ga naar het Futy dashboard en ga naar het formulier wat je via WhatsApp wilt ontvangen.
  2. Klik op het bewerk icoon naast het formulier
  3. Ga naar 'Overig'
  4. Onder 'Versturen via' open de dropdown en selecteer 'WhatsApp'
  5. Voeg het WhatsApp nummer toe waar het naar verstuurd moet worden.
  6. Klik op 'Opslaan' en 'Wijzigingen opslaan'

Hoe toon je het WhatsApp formulier op een landingspagina?

In het Leadbot overzicht in je account kan je het WhatsApp formulier op 4 manieren toevoegen:

1. Het WhatsApp formulier als een nieuw template toevoegen
  2. Je kan een ander Leadbot template toevoegen en daarin het formulier bewerken*
  3. Je kan een Leadbot dupliceren om vervolgens daarin aanpassingen te maken*
  4. Je kan het formulier bewerken in een Leadbot die al in je overzicht staat*

*voor de laatste 3 opties kan je een bestaand formulier instellen op 'versturen via WhatsApp' zoals hierboven in het GIFje te zien is.

Vervolgens kan je met condities instellen op welke pagina je hem wilt tonen en kan je evt. ook instellen dat je hem alleen op mobiel wilt tonen.

Ook is het mogelijk een Leadbot aan te roepen vanuit een parameter in de link / url. Zo kan je bijv. direct een WhatsApp formulier aanroepen vanuit de link in je social media advertentiecampagne: https://www.futy.io/?widget=whatsapp_formulier

Geen bijlage meesturen via WhatsApp

Het is (in WhatsApp) technisch niet mogelijk om vanuit het WhatsApp formulier op de website een bestand/bijlage uit te vragen en deze direct te versturen via WhatsApp. De andere 13 velden uit het contactformulier zijn wel beschikbaar voor het WhatsApp formulier.

We hebben wel een workaround voor het versturen van bijlages in WhatsApp: stel in de WhatsApp Business app een automatische begroeting in met de vraag of ze het bestand willen sturen in de WhatsApp. Lees hier hoe.