3. Installatie WhatsApp Business

Hoe koppel je een vast telefoon nummer aan je WhatsApp for Business account?

Er is een zakelijke versie van WhatsApp beschikbaar, die je als tweede WhatsApp app op je telefoon kunt gebruiken. Deze is gratis te downloaden in de App store, door op ‘WhatsApp for Business’ te zoeken. Je kan deze app zowel met een vast telefoon nummer, als met een 06-nummer gebruiken. Volg de onderstaande stappen om de WhatsApp for Business app te activeren:

Kan je elk vaste telefoon nummer aan WhatsApp Business koppelen?

Het is mogelijk om elk nummer vast telefoon nummer aan WhatsApp te koppelen. Wel dien je een code in te voeren die je telefonisch krijgt doorgestuurd door een computerstem. Mocht je het vaste telefoon nummer hebben doorgeschakeld, dan is het mogelijk dat je de code niet kan ontvangen. In dit geval dien je eerst de doorschakeling eraf te halen, voordat je het vaste telefoon nummer kan koppelen aan WhatsApp.

Kan je alleen een vaste telefoon nummer koppelen aan WhatsApp Business?

Het is ook mogelijk om een mobiel telefoon nummer aan WhatsApp Business te koppelen. Zoals hierboven omschreven in stap 3 kan je elk telefoonnummer invoeren dat je wilt. Let wel op, als je een mobiel nummer gebruikt. Je kan het mobiele nummer niet in 2 apps tegelijk gebruiken. Dus wanneer je het mobiele nummer in WhatsApp Business activeert, verdwijnt hij in een eventuele andere WhatsApp.

Met hoeveel personen kan je het vaste telefoon nummer in WhatsApp Business gebruiken?

In principe is het vaste telefoonnummer in WhatsApp Business door 1 persoon te gebruiken op zijn telefoon. Ook is het mogelijk om het vaste telefoon nummer in Web WhatsApp op je computer te gebruiken.

Is er een WhatsApp Business desktop versie voor op je computer?

Er is geen extra WhatsApp Business app voor op je computer om je vaste telefoonnummer te beheren. In principe kan je dus maar 1 WhatsApp activeren op je computer. Of je privé WhatsApp. Of WhatsApp Business met een vast telefoon nummer. Ik heb eventueel wel een trucje om 2 WhatsApp apps te openen op je computer. Dit kan met de Chrome Plugin: WhatsChrome!