Per taal een andere Leadbot instellen

Heb je een website in meerdere talen? Dan is het mogelijk om je bezoekers ook automatisch in meerdere talen aan te spreken via de Leadbot. Zo krijgen al je bezoekers de beste experience!

1. Maak eerst een Leadbot aan per taal

Er zijn 2 mogelijkheden om de Leadbot te vertalen:

1. Voeg een Language template toe in de gewenste taal (aanbevolen)
  2. Dupliceer een widget en vertaal deze zelf, en pas de taal aan

2. Stel een Taal-conditie in

Dit kan op 2 manieren:

1. Via de URL-conditie (voor bijv. futy.io/nl/ en futy.io/en/)
  2. Via de Domein-conditie (voor bijv. futy.nl en futy.com)

Voeg een Language template toe in de gewenste taal

Onze Leadbots zijn naast Nederlands beschikbaar in 7 verschillende talen: Engels, Duits, Frans, Spaans, Italiaans, Portugees en Zweeds.

Dupliceer een bestaande widget en vertaal deze zelf

Klik op het tandwieltje van de Leadbot die je wilt dupliceren en klik op het dupliceer icoon. Hiermee dupliceer je alle instellingen van deze Leadbot. Pas de taal aan (zie volgende stap).

Pas de taal aan

Klik op de Leadbot waarvan je de taal wilt aanpassen en klik op 'Instellingen'. Pas hier de taal van de Leadbot aan.

Dit is de taal van de geautomatiseerde communicatie van Futy. Denk aan mails, branding, succes message etc. De teksten in de Leadbot moet je zelf vertalen. Je kan evt. wel een multi-language template aanmaken, dan zijn de teksten in de Leadbot al voor je vertaald.

Stel een URL-conditie in

Voor bijv. futy.io/en/ en futy.io/de/

Hoe stel je een URL-conditie in?

1. Ga naar naar "Condities"  in je account
  2. Kies 'Widget instellen op specifieke pagina's'
  3. Kies welke widget je op de pagina('s) wilt tonen
  4. Voeg het URL-pad toe van de pagina. Voorbeeld: bij futy.io/en/ is /en/ het URL-pad.
  5. Geef de conditie een naam zodat je in het overzicht weet waar deze conditie voor is. Bijv. "Engelse pagina's."

Stel een Domein-conditie in

Voor bijv. futy.nl en futy.com

Hoe stel je een Domein-conditie in?

1. Ga naar naar "Condities"  in je account
  2. Kies 'Ander scenario'
  3. Kies welke widget je op het domein wilt tonen
  4. Voeg de Domein-conditie toe en vul het domein in (bijv. .com)
  5. Optioneel: Ga naar 'Algemeen' en wijzig de naam van de conditie zodat je in het conditie overzicht weet waar deze conditie voor is. Bijv. ".com domein."
  6. Druk rechtsonder op 'Opslaan'