Widget instellen op basis van openingstijden

Het kan handig zijn om binnen openingstijden een andere variant te tonen als buiten openingstijden. Bijvoorbeeld voor telefonisch contact. Binnen openingstijden kan je de mogelijkheid bieden om direct telefonisch contact op te nemen. Buiten openingstijden kan je de mogelijkheid bieden om een terugbel verzoek achter te laten.

Ons advies is om buiten openingstijden wél de WhatsApp mogelijkheid aan te laten staan. Het zou kunnen dat jij, of je collega’s, niet in staat zijn om 's avonds berichten te beantwoorden. Hiervoor kan je een afwezigheidsbericht instellen in de WhatsApp Business app. In de WhatsApp Business app kan je de openingstijden instellen. Wanneer iemand buiten openingstijden een bericht stuurt kan je een automatisch antwoord instellen, bijvoorbeeld: “ Bedankt voor je bericht. Op dit moment zijn we gesloten. De eerstvolgende werkdag zullen we je vraag beantwoorden. Vriendelijke groet, team Futy

Ook is het natuurlijk mogelijk om buiten openingstijden een widget variant met een ander nummer in te stellen. Zodat je een bepaalde contactpersoon aan kan wijzen voor een weekend- of avond shift.

Let op: het is belangrijk om aparte condities toe te voegen voor start- en eindtijd.

Hoe doe je dit?

1. Log in en ga naar naar 'Condities'
2. Klik op 'Conditie toevoegen'

3. Geef jouw conditie een naam
4. Selecteer de widget die je aan de specifieke pagina wilt toewijzen
     (zie hier hoe je meerdere widgets kunt toevoegen)
5. Selecteer 'Tijd' en klik op de +

6. Selecteer de conditie 'later dan' om de starttijd aan te geven
7. Klik op 'opslaan
8. Klik op 'Conditie toevoegen' en herhaal stap 3 t/m 5
9. Selecteer de conditie 'eerder dan' om de eindtijd aan te geven