Widget instellen op basis van openingstijden

Het kan handig zijn om buiten openingstijden een andere (of géén) Leadbot variant te tonen. Bijvoorbeeld door de Leadbot te dupliceren en de belknop uit te schakelen.

Hoe doe je dit?

1. Log in en ga naar naar "Condities"
  2. Zorg dat je eerst de widget aangemaakt die je wilt gebruiken, klik vervolgens op "Conditie toevoegen"
  3. Kies 'Widget instellen buiten openingstijden'
  4. Kies welke widget je buiten openingstijden wilt tonen
  5. Stel je openingstijden in. Het is mogelijk per dag verschillende tijden in te stellen, deselecteer hiervoor 'Elke dag dezelfde tijd'.
  6. Geef de conditie een naam zodat je in het overzicht weet waar deze conditie voor is. Bijv. "Buiten openingstijden"

Nieuwe widget aanmaken

Maak eerst een widget aan waarvoor je een conditie in wilt stellen. Hierin heb je 2 opties:

1. Voeg een nieuwe template toe aan je Leadbot overzicht
  2. Dupliceer een van je huidige Leadbots

Pas de naam van de Leadbot aan voor een duidelijk overzicht.

Automatisch WhatsApp bericht buiten openingstijden

Ons advies is om buiten openingstijden wél de WhatsApp mogelijkheid aan te laten staan. Het zou kunnen dat jij, of je collega’s, niet in staat zijn om 's avonds berichten te beantwoorden. Hiervoor kan je een afwezigheidsbericht instellen in de WhatsApp Business app. In de WhatsApp Business app kan je de openingstijden instellen.

Wanneer iemand buiten openingstijden een bericht stuurt kan je een automatisch antwoord instellen, bijvoorbeeld: “ Bedankt voor je bericht. Op dit moment zijn we gesloten. De eerstvolgende werkdag zullen we je vraag beantwoorden. Vriendelijke groet, team Futy

Ook is het natuurlijk mogelijk om buiten openingstijden een widget variant met een ander nummer in te stellen. Zodat je een bepaalde contactpersoon aan kan wijzen voor een weekend- of avond shift.